Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Dorpsstraat Holysloot 1 in Amsterdam 1028 BB

Dorpsstraat Holysloot 1

1028 BB Amsterdam
Vraagprijs € 500.000,- k.k.

Omschrijving

LET OP: Deze prijs betreft een vanaf prijs. 

Officiële woonoppervlakte conform NEN 2580 is nu 51 m², doch minimaal realiseerbaar is 100 m²+.

Dorpsstraat Holysloot 1 te Amsterdam

Welkom in Holysloot, een pracht van een dorp aan een doodlopende weg. Hier vindt u rust en natuur, maar bent u toch binnen 10 autominuten in de drukte van...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 100 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Omschrijving

LET OP: Deze prijs betreft een vanaf prijs. 

Officiële woonoppervlakte conform NEN 2580 is nu 51 m², doch minimaal realiseerbaar is 100 m²+.

Dorpsstraat Holysloot 1 te Amsterdam

Welkom in Holysloot, een pracht van een dorp aan een doodlopende weg. Hier vindt u rust en natuur, maar bent u toch binnen 10 autominuten in de drukte van de stad. 

In de verkoop is gekomen een authentiek huisje met een grote schuur, waar vroeger de pinken in hebben gestaan. De kavel is maar liefst 587 m² en gelegen op EIGEN GROND. Het huis en de schuur zijn beiden oud, dus óf u kiest voor totale renovatie óf voor nieuwbouw. Eén van beiden is noodzakelijk. Het woonoppervlakte is nu 51 m² doch kan worden uitgebreid door het bijgebouw erbij te betrekken. Het is niet mogelijk er twee woningen van te maken. Hiervoor dient u zelf en voor eigen rekening en risico de vergunningen aan te vragen, helaas kunnen wij u geen garanties geven.

Aan de voorzijde van het perceel is ruimte voor meerdere auto’s, een voortuin en er is een zij tuin. Aan de zijkant heeft u zicht over de kreek ‘Holysloter Die’. Aan deze zijde is tevens het recht van overpad voor de achtergelegen buren.

Entree aan de zijkant, met tochtportaal, toilet en douche, berging met stortbak met doorgang naar de woonkamer aan de voorzijde, met gaskachel. Vanuit de keuken is de trap naar de kapverdieping met daar twee slaapkamers, waarvan één kamer met dakkapel en wastafel en een grote overloop met kast.

Een hele grote oude schuur met vele mogelijkheden.

Bijzonderheden:

-Gebruiksoppervlakte wonen 51 m². (eerste verdieping is door de hoogte officieel geen woonruimte, doch kan prima 
 gerealiseerd worden)
-Overige inpandige ruimte 323 m²
-Perceeloppervlakte 587 m²
-De woning wordt verkocht uit een nalatenschap, de verkopers zijn geen bewoners geweest
-Het geheel is in oude staat en dient óf gesloopt óf gerenoveerd te worden
-Ouderdomsclausule, asbestclausule en niet bewoond clausule zijn van toepassing
-In de voortuin ligt een olietank
-Dienend erf met betrekking tot het recht van overpad
-Vanaf prijs € 500.000,- 
-Oplevering in overleg

Mogelijkheden bebouwing:

Bestemming voor 1 woonhuis (met daaronder begrepen aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, niet meer dan 40%). De maximale goot- en bouwhoogte is respectievelijk: 2,5 en 5,5 meter.

De kavel is aangewezen met een cultuurhistorische bestemming. Dit betekent dat de bestaande dakhelling, kap vorm en goot- en bouwhoogte van het bestaande pand (schuur) op het vlak overgenomen dient te worden. Er mag daar gewoond worden (maar geen extra/ aparte woning)

Wij geven echter geen volledige zekerheid en/of aansprakelijkheid op deze mogelijkheden tot bebouwing en verzoeken u tevens zelfonderzoek te doen naar de mogelijkheden via de website Ruimtelijkeplannen.nl en de Gemeente Amsterdam. 
 
Bij besluit van 3 mei 1976 is Holysloot aangewezen als Rijks beschermd dorpsgezicht. De volgende aspecten vormen de karakteristiek van Holysloot: - ondanks het besloten karakter van de Dorpsstraat is overal de wijdheid van het uitgestrekte Waterland voelbaar; - het landelijke karakter van de bebouwing.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 500.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 100 m² Perceeloppervlakte 587 m² Overige inpandige ruimte 323 m² Inhoud 1825 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Geen isolatie Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin voortuin, zijtuin Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 200 m² (10.0 m bij 20.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid, West Kwaliteit tuin normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd hout Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Parkeerfaciliteiten openbaar parkeren Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Slecht Onderhoud buiten Slecht Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Ransdorp Sectie G Perceelnummer 84 Oppervlakte 587 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.