Peters-de Jong Makelaardij in o.z.

Nieuwendammerdijk 297 A
1025 LM Amsterdam
Tel: 020 7711888
info@petersdejong.nl
Nieuwendammerdijk 132, 1025 LS Amsterdam Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Nieuwendammerdijk 132 in Amsterdam 1025 LS

Omschrijving

**English below**

- Let op: deze woning wordt verkocht per inschrijving. Deze sluit donderdag 23 mei a.s. om 12:00 uur -

Wonen op de Nieuwendammerdijk is wakker worden met het geratel van een specht in de tuin en naar bed gaan met het geroep van een uil op de achtergrond.
Wonen op de Nieuwendammerdijk is in 3 minuten fietsen naar de halte van de Noord Zuid lijn en in 13 metrominuten op de Zuidas staan (of in 2 minuten op het C.S.).
Wonen op de Nieuwendammerdijk is je tuindeur opengooien en je buiten voelen nog voordat je een stap over de drempel hebt gezet.

De volgende aspecten maken deze woning aan de Nieuwendammerdijk bijzonder:

- Tuin op het zuiden direct grenzend aan het Vliegenbos.
- 143 m2 woonoppervlakte en EIGEN GROND.
- Eigen parkeerplaats aan de voorzijde van de woning.
- Voorzien van 4 slaapkamers en 2 badkamers met toilet op iedere verdieping.
- Achter de woning een bosstrook die slechts toegankelijk is voor bewoners en buren: ideale speelgrond voor
kinderen.
- Geheel herbouwd in 2001, solide en hoogwaardig afgewerkt, met behoud van veel authentieke elementen.
- Op slechts 3 fietsminuten van metrostation Noorderpark van de Noord-Zuid lijn.

Of dit uniek is bepaalt iedereen zelf, zeker is wel dat weinig woningen aan de Nieuwendammerdijk over al deze eigenschappen samen beschikken.

Het betreft een twee onder een kapwoning met een eigen parkeerplaats. Het huis heeft een ruime tuin op het zuiden aan het W.H.Vliegenbos, het oudste stadsbos van Amsterdam. Aan de achterkant van de tuin loopt een brede groenstrook, een pad tussen de woningen en het bos, dit pad is een heerlijk extra stukje tuin en een ontdekking voor kinderen.
De woning is in 2001 geheel vernieuwd, eigenlijk staat er een nieuw huis in een oud jasje, uitgebouwd over drie woonlagen, waarbij een aantal authentieke elementen bewaard is gebleven.

De indeling van deze dijkwoning is als volgt:

Dijkniveau:
Entree, hal met de meterkast en garderobe mogelijkheid en het eerste toilet met fontein. Heel prettig is de ruime doorzonkamer met klassieke glas in lood ramen, brede eiken houten vloerdelen en een houtkachel (ter overname). De brede halve draaitrap in het midden van de woonkamer verbindt de drie verdiepingen met elkaar. Doordat het een open trap lijken de onderste- en de bovenste verdieping ook meer met elkaar verbonden. De boekenkast achter de trap voegt een extra sfeer toe. Het uitzicht op zowel de dijk als het Vliegenbos aan de achterzijde is prachtig.

Het souterrain:
Zeer sfeervolle ruimte met houten plafondbalken in het zicht en grenzend aan de tuin met veel lichttoetreding door de vele raampartijen en openslaande deuren met roedeverdeling. De U-vormige keuken is voorzien van een 5 pits SMEG gasfornuis met grote oven, wasemkap, vaatwasser, Belgisch hardstenen aanrechtblad en veel kastruimte. Sfeervolle tegels op de vloer en onder de trap zijn kasten gemaakt voor opslag. Aan de dijkzijde een vertrek thans in gebruik als muziek- en sportkamer, maar met lichtinval tevens goed te gebruiken als slaapkamer. Hieraan grenzend een aparte badkamer. De badkamer heeft vloerverwarming, een douche met thermostaatkraan, wastafel, het tweede wandcloset en de was- / droger aansluiting.

De tuin:
Vanuit de openslaande deuren bereikt u de tuin met een achterom via de zijkant van de woning en een berging aan de achterzijde van de tuin. Een overkapping bevindt zich aansluitend aan de woning met hardhouten vloerdelen waar een terras is gemaakt. De tuin is netjes aangelegd en aan de achterzijde de al eerder genoemde groenstrook, een ruim pad achter de woningen, dat alleen door de bewoners aan deze zijde van de dijk kan worden gebruikt.

Eerste verdieping:
Overloop, de eerste slaapkamer met een dakkapel aan de zijkant met wit houten vloerdelen. Vervolgens aan de achterzijde de tweede en de derde slaapkamer met veel lichtinval en uitzicht over het Vliegenbos. Nog voor de badkamer is een centrale open ruimte, zichtbaar tot in de nok met ingebouwde kastenwanden. De tweede badkamer heeft een dakkapel en de kapconstructie is in het zicht; voorzien van ligbad, wastafel, douche, elektrische vloerverwarming en derde wandcloset.

Nog enkele bijzonderheden:
- De woning is volledig geïsoleerd.
- De woning is voorzien van een geïntegreerde stofzuiger.
- De HR ketel wordt aangestuurd door het Honeywell Evohome wifi thermostaat systeem.
- Op het rookkanaal in de huiskamer kunnen meerdere typen haard worden aangesloten.
- Geheel herbouwd in 2001, op een betonnen funderings-bak ingebed in het dijklichaam.
- Tennisvereninging Elzenhage in het Vliegenbos op loopafstand.

Omgeving:
Noord is ideaal dankzij zijn ligging en de natuur. U combineert het genot van landelijk wonen met het gemak van de stad op fietsafstand. Niet alleen de stad is goed bereikbaar, ook het Waterland is dichtbij. Amsterdam-Noord ontwikkelt zich in een razend tempo tot een zeer geliefde woonomgeving met een grote diversiteit aan horecagelegenheden. De ADAM Toren, filmtheater EYE, FC Hyena en de Noord-Zuid lijn maken van Amsterdam-Noord een hotspot met steeds meer allure en nog lang niet uitontwikkeld.

De Ringweg A-10 met zijn uitvalswegen is vlakbij en naast de metro is er goed aanvullend openbaar vervoer. Nabij de woning ligt het Purmerplein met allerlei ambachtelijke winkels, de Landmarkt aan de Schellingwouderdijk en het net vernieuwde Waterlandplein (winkelcentrum). Het grote boven ’t Y winkelcentrum ligt op ongeveer 1,5 km afstand. Aan het al genoemde Vliegenbos grenst niet alleen het Noorderpark maar oostwaarts ook het Rietland dat weer aan Schellingwoude grenst. Samen vormen deze de ‘Groene Corridor’ die een beschermde status geniet.

**English**

Living on the Nieuwendammerdijk is waking up with the rattle of a woodpecker in the garden and going to bed with the cries of an owl in the background.
Living on the Nieuwendammerdijk is a 3-minute bike ride to the stop of the Noord/Zuidlijn and in 13 metro minutes on the Zuidas (or in 2 minutes on the C.S.).
Living on the Nieuwendammerdijk is throwing your garden door open and feeling outside even before you have stepped over the threshold.

The following aspects make this property on Nieuwendammerdijk special:

- South-facing garden directly adjacent to the Vliegenbos.
- 143 m2 of living space and OWN LAND.
- Private parking space at the front of the house.
- Equipped with 4 bedrooms and 2 bathrooms with toilet on each floor.
- Behind the house a forest lane that is only accessible to residents and neighbors: ideal playground for
  children.
- Completely rebuilt in 2001, solid and high-quality finish, while retaining many authentic elements.
- Just 3 minutes by bike from the Noorderpark metro station of the North-South line.

Everyone decides whether this is unique, but it is certain that few homes on Nieuwendammerdijk have all these properties together.

It is a semi-detached house with its own parking space. The house has a spacious south-facing garden on the W.H.Vliegenbos, the oldest city forest in Amsterdam. At the back of the garden there is a wide green belt, a path between the houses and the forest, this path is a wonderful extra piece of garden and a discovery for children.
The house was completely renovated in 2001, there is actually a new house in an old jacket, expanded over three floors, where a number of authentic elements have been preserved.

The layout of this house is as follows:

Dyke level:
Entrance, hall with meter cupboard and wardrobe possibility and the first toilet with fountain. Very pleasant is the spacious living room with classic stained glass windows, wide oak wooden floorboards and a wood stove (for acquisition). The wide half spiral staircase in the middle of the living room connects the three floors. Because it is an open staircase, the lower and upper floors also seem to be more interconnected. The bookcase behind the stairs adds an extra atmosphere. The view of both the dyke and Het Vliegenbos at the rear is beautiful.

The basement:
Very atmospheric room with wooden ceiling beams in sight and adjacent to the garden with lots of light entry through the many windows and French doors with rod distribution. The U-shaped kitchen is equipped with a 5-burner SMEG gas stove with large oven, extractor hood, dishwasher, Belgian hard stone counter top and plenty of cupboard space. Tasteful tiles on the floor and under the stairs are cupboards made for storage. On the dyke side, a room currently used as a music and sports room, but with light also suitable for use as a bedroom. Adjacent to this is a separate bathroom. The bathroom has underfloor heating, a shower with thermostat, sink, the second wall closet and the washer / dryer connection.

The garden:
From the patio doors you reach the garden with a back entrance through the side of the house and a storage room at the rear of the garden. A canopy is located adjacent to the house with hardwood floorboards where a terrace has been made. The garden is neatly laid out and at the rear the aforementioned green belt, a spacious path behind the houses, that can only be used by residents on this side of the dike.

First floor:
Landing, the first bedroom with a dormer window on the side with white wooden floorboards. Then at the rear the second and third bedrooms with lots of light and a view over the Vliegenbos. Even before the bathroom is a central open space, visible to the ridge with built-in cupboards. The second bathroom has a dormer window and the roof construction is in sight; equipped with bath, sink, shower, electric floor heating and third wall closet.

Some more details:
- The property is fully insulated.
- The house is equipped with an integrated vacuum cleaner.
- The HR boiler is controlled by the Honeywell Evohome WiFi thermostat system.
- Several types of fire can be connected to the flue in the living room.
- Completely rebuilt in 2001, on a concrete foundation basin embedded in the dike body.
- Tennis association Elzenhage in the Vliegenbos within walking distance.

Surroundings:
Noord is ideal thanks to its location and nature. You combine the enjoyment of rural living with the convenience of the city within cycling distance. Not only the city is easily accessible, the nature in Waterland is also nearby. Amsterdam-Noord is developing at a breakneck pace into a much-loved living environment with a large diversity of catering establishments. The ADAM Tower, film theater EYE, FC Hyena and the Noord/Zuidlijn make Amsterdam Nood a hotspot with more and more allure and still far from being developed.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 895.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Luxe Kenmerken Dijkwoning Bouwjaar 1905 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 143 m² Perceeloppervlakte 160 m² Externe bergruimte 6 m² Inhoud 458 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant (Gas Combiketel uit 2001, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 100 m² (15.5 m bij 6.5 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen en op eigen terrein Parkeer capaciteit 1 Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie AL Perceelnummer 3359 Oppervlakte 160 m² Eigendomssituatie Volle eigendom